Błonnik odgrywa ogromną role w naszym organizmie zmniejsza poziom cholesterolu, obniża poziom glukozy we krwi, zmniejsza uczucie sytości, dzięki czemu sprawdzi się idealnie dla osób będących na diecie oraz wiele innych. Błonnik pomaga także przy zaparciach, dzięki temu, że zwiększa on swoją objętość w kontakcie z wodą ułatwia wypróżnianie się. Gotowanie z błonnikiem nie jest tylko dla osób z chorobami, bądź na diecie, takie gotowanie jest idealne dla każdego z nas, aby zachować zdrową dietę. Błonniki posiadają różne smaki jak kakaowy, jabłkowy, owsiany, aroniowy, żurawinowy czy lniany. Można je dodawać praktycznie do wszystkiego, do jogurtów, ciast, mąk, galaretek, batoników, kefirów, szynek, sosów, sałatek czy herbatek. Gotowanie z błonnikiem to nie jest nic trudnego wystarczy go dodać do któregoś z naszych posiłków i już, gotowe! Stosowanie błonnika w kuchni odmienia nasze życie na lepsze, ponieważ jest ono zdrowsze.
![Protezy mioelektryczne- najnowsze protezy](/img_www/proteka_com_pl.jpg)
Protezy mioelektryczne- najnowsze protezy
Pacjenci, którym przyszło zmierzyć się z koniecznością usunięcia kończyny górnej, nie muszą godzić się na brak perspektyw sposowodowanych brakiem ręki. Nowoczesnym rozwiązaniem są protezy mioelektryczne po...